Marocká rýže - recept na keto/lowcarb přílohu




Maroko je zemí bohatou na kulturu, historii a nádherná přírodní scenérie. Leží na rozhraní Středomoří, Sahary a Atlantského oceánu, což se odráží v různorodosti jeho krajiny. Od malebných medin a úchvatných pouští až po horské vrcholky, Maroko nabízí pestré zážitky pro každého cestovatele.

Kuchyně Maroka je zářivou hvězdou mezi arabskými a severoafrickými kuchyněmi. Je plná bohatých chutí, aromatických koření a rozmanitých ingrediencí. Tajemstvím jeho chutí jsou směsi koření jako ras el hanout, které dodávají jídlům charakteristickou chuť. Tajemstvím úspěchu jsou i tradiční metody přípravy, jako je používání tajinů pro pomalé vaření, což vytváří bohaté a lahodné pokrmy. Marocká kuchyně láká na pokrmy jako tagine s jehněčím, couscous, rozmanité druhy tajinů a neodmyslitelné sladkosti jako baklava či různé druhy dezertů s datlemi a mandlemi. Je to směsice chutí, které osloví každého milovníka dobrého jídla.

My si dnes představíme recept na tzv. Marockou rýži, ale nepoužijeme rýži klasickou, použijeme rýži květákovou.




Na marockou rýži bude potřeba : - 1 lžička sušená cibule - 1 lžička sušený česnek - 1 lžička sladká paprika - 1 lžička mletý koriandr - 1 lžička římského kmínu - 1 lžíce rozinek - 1 lžíce piniovych semínek - 2 lžíce olivového oleje - 200 g květákové rýže


Video recept


Komentáře