Recept - vepřové řízky na asijský způsob - bez lepku a s minimem sacharidů


Suroviny :
  • vepřová kýta (plátky)
  • květáková rýže (mražená)
  • směs asijské zeleniny (mražená)
  • 1 vejce
  • 1 lžička sojovky bez lepku
  • 1/2lžičky koření pěti vůní
  • 1 lžička sušeného česneku a zázvoru
  • 1/2 lžíce ústřicové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • mandlová mouka
  • olej
  • jarní cibulka (volitelná)




Nakrájíme si vepřové maso na menší kousky. Měla jsem plátky kýty a překrájela jsem je na třetiny.
Připravíme si z jednoho vajíčka a koření marinádu, do které vložíme naklepané lehce osolené a opepřené maso. V chladu necháme zhruba hodinu odležet.
Mezitím si připravíme zeleninu a květákovou rýži.
Můžeme použít mikrovlnou troubu nebo napařit v parním hrnci nebo na trošce oleje osmahnout, lehce posolíme. Maso má dost výraznou chuť, tak není potřeba dále dochucovat.
 

Potom naložené plátky obalíme v mandlové mouce a smažíme. Po usmažení servírujeme na směsi květákové rýže a zeleniny. Slušela by tomu jarní cibulka pokrájená na kolečka na dozdobení, bohužel jsme zrovna žádnou neměla doma. 

Dobrou chuť!

Komentáře