Recept - vepřové řízky na asijský způsob - bez lepku a s minimem sacharidů
Suroviny :
- vepřová kýta (plátky)
- květáková rýže (mražená)
- směs asijské zeleniny (mražená)
- 1 vejce
- 1 lžička sojovky bez lepku
- 1/2lžičky koření pěti vůní
- 1 lžička sušeného česneku a zázvoru
- 1/2 lžíce ústřicové omáčky
- sůl
- pepř
- mandlová mouka
- olej
- jarní cibulka (volitelná)
Nakrájíme si vepřové maso na menší kousky. Měla jsem plátky kýty a překrájela jsem je na třetiny.
Připravíme si z jednoho vajíčka a koření marinádu, do které vložíme naklepané lehce osolené a opepřené maso. V chladu necháme zhruba hodinu odležet.
Mezitím si připravíme zeleninu a květákovou rýži.
Můžeme použít mikrovlnou troubu nebo napařit v parním hrnci nebo na trošce oleje osmahnout, lehce posolíme. Maso má dost výraznou chuť, tak není potřeba dále dochucovat.
Potom naložené plátky obalíme v mandlové mouce a smažíme. Po usmažení servírujeme na směsi květákové rýže a zeleniny. Slušela by tomu jarní cibulka pokrájená na kolečka na dozdobení, bohužel jsme zrovna žádnou neměla doma.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat