Dýňový krém - chuť podzimu 🎃
🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃
- dýně Hokaido
- vývar (voda)
- kari koření - 2 polévkové lžíce
- sůl
- práškový česnek
- čili papričky - pokud máme rádi pikantnnější polévku
- máslo + zakysanou smetanu nebo kokosový olej + kokosové mléko
- parmezán (dle chuti - volitelný)
Postup přípravy
- pečlivě omyjeme
- rozpůlíme a vydlabeme dužinu se semínky
- nakrájíme na kostky, nemusí se loupat (!)
- dáme vařit spolu s vývarem a kořením cca 30-40 minut
- rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a dochutíme máslem a zakysanou smetanou
- podáváme dozdobené čili a trochou parmezánu
Dobrou chuť!
Dýně jsme si vypěstovali sami na zahradě.
Bohužel už je poslední, která zbyla z letošní úrody.
Komentáře
Okomentovat