Dýňový krém - chuť podzimu 🎃

🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 



Dýňový krém 

  • dýně Hokaido
  • vývar (voda)
  • kari koření  - 2 polévkové lžíce 
  • sůl
  • práškový česnek
  • čili papričky - pokud máme rádi pikantnnější polévku
  • máslo + zakysanou smetanu nebo kokosový olej + kokosové mléko
  • parmezán (dle chuti - volitelný)

Postup přípravy
  • pečlivě omyjeme
  • rozpůlíme a vydlabeme dužinu se semínky
  • nakrájíme na kostky, nemusí se loupat (!)
  • dáme vařit spolu s vývarem a kořením cca 30-40 minut
  • rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem a dochutíme máslem a zakysanou smetanou
  • podáváme dozdobené čili a trochou parmezánu







Dobrou chuť!



Dýně jsme si vypěstovali sami na zahradě.


Bohužel už je poslední, která zbyla z letošní úrody.



Komentáře

Oblíbené příspěvky