Proteinový shake neboli koktejl při keto dietě

Proteinové koktejly mohou být součástí zdravé a vyvážené stravy, pokud jsou správně použity a zvolen správný druh proteinu a přísady.

Proteinové koktejly jsou často používány sportovci a lidmi, kteří chtějí rychle dodat tělu potřebné bílkoviny po cvičení nebo jako doplněk stravy pro zvýšení příjmu bílkovin. Kvalitní proteinové koktejly mohou být užitečné pro regeneraci svalů a podporu růstu svalové hmoty, ale i při hubnutí.

Je však důležité si uvědomit, že ne všechny proteinové koktejly jsou vytvořeny stejně. Některé mohou být plné cukru, tuků a dalších nezdravých přísad, které by mohly přispět k nadměrnému příjmu kalorií a snížení účinků cvičení.

Když si vybíráte proteinový koktejl, měli byste hledat kvalitní proteinový prášek s minimálním množstvím přidaných cukrů a jiných nezdravých přísad. Mnoho z nich také obsahuje vitamíny, minerály a další živiny, což může být užitečné pro celkové zdraví.

Proteinové koktejly by však neměly nahrazovat celou stravu. Doporučuje se, aby byly používány pouze jako doplněk stravy a byly součástí celkového plánu stravování a cvičení. Pokud máte jakékoli zdravotní problémy nebo otázky ohledně toho, zda jsou proteinové koktejly pro vás vhodné, měli byste se poradit se svým lékařem nebo dietologem. 

Já používám proteinový kokteil nejčastěji jako náhradu jednoho jídla. Oblíbila jsem si tento z DM, má velmi nízké hodnoty sacharidů a přijatelnou chuť.

Přidávám si k němu neslazené madlové mléko a vodu. Mandlové mléko doplňuje vápník a vitamíny řady B. I proteinový prášek je doplněn minerály a vitamíny. Pokud mám ten den ve stravě málo tuků, přidávám do koktejlu i lžičku kokosového oleje, který napomáhá hubnutí v ketóze. 



Recept: 

Eiweiß 90 shake schoko-geschmack (proteinový prášek s příchutí čokolády) Sportness - porce 30g

Energetická hodnota

476 kJ

Bílkoviny

25,5 g

Sacharidy

0,66 g

Tuky

0,75 g

Vláknina

0,45 g


Almond no sugars roasted porce 40ml

Energetická hodnota

53 kJ

Bílkoviny

0,4 g

Sacharidy

0 g

Tuky

1,1 g

Vláknina

0,3 g

+ voda. 

Doporučuji do šejkru nejdříve nalít mléko nebo mandlové mléko, pak přisypat proteinový prášek a pak zalít vodou. Nejprve šejkrem pouze vrtím, až se celý prášek promáčí a pak s ním dvě až tři minuty intenzivně třepu.

Dobrou chuť 


Komentáře