Hovězí hrudí - vařené maso a vynikající masová polévka se zeleninou - recept - vhodné i jako keto a lowcarb
Hovězí hrudí je maso vhodné i vaření i dušení a zejména k pomalému pečení,
které jsme si ukázali v předchozím receptu.
Maso jsem rozdělila na čtyři díly a jako první si představíme jednoduchý recept na polévku.
Suroviny na polévku na jednu porci:
- hovězí maso 150g - hovězí hrudí
- zelí
- červená řepa
- polévková zelenina
- koření na vývar
- sůl
- pepř
- petrželka
- lžíce zakysané smetany
- olivový olej
Maso si nakrájíme na kousky, zhruba ve velikosti sousta.
A dáme je zatáhnout na lžičce olivového oleje. Maso je osolené a opepřené.
Opečeme ze všech stran.
V létě jsem si připravila do mrazáku úrodu z naší zahrádky.
To zelené je petrželka a to červené je předvařená červená řepa.
Na tuto polévku použiju na porci 200g zeleniny, z čehož je 100g zeleninové polévkové směsi,
60g červené řepy a zbytek tvoří zelí a petrželka.
Celá porce je brána jako hlavní jídlo.
Mezitím se nám už maso pěkně vaří. Je k němu přidaná směs koření na vývar,
která se prodává v praktických sáčcích.
Po uvaření nemusíme jednotlivé kuličky koření lovit z polévky.
Kdo má raději velmi čistý vývar, může během vaření sbírat pěnu.
Mně osobně nevadí, proto jsem jí tam nechala.
Kdy je maso měkké - po cca 2 hodinách vaření na nižší teplotu, přidáme zeleninu.
Vaříme ještě 20 minut a pak můžeme podávat se lžící zakysané smetany.
Komentáře
Okomentovat