Hovězí hrudí - vařené maso a vynikající masová polévka se zeleninou - recept - vhodné i jako keto a lowcarb

 


Hovězí hrudí je maso vhodné i vaření i dušení a zejména k pomalému pečení,
 které jsme si ukázali v předchozím receptu.
Maso jsem rozdělila na čtyři díly a jako první si představíme jednoduchý recept na polévku.

Suroviny na polévku na jednu porci:

  •  hovězí maso 150g - hovězí hrudí
  • zelí
  • červená řepa
  • polévková zelenina
  • koření na vývar
  • sůl 
  • pepř
  • petrželka
  • lžíce zakysané smetany
  • olivový olej



Maso si nakrájíme na kousky, zhruba ve velikosti sousta.
A dáme je zatáhnout na lžičce olivového oleje. Maso je osolené a opepřené.


Opečeme ze všech stran.


V létě jsem si připravila do mrazáku úrodu z naší zahrádky.
To zelené je petrželka a to červené je předvařená červená řepa.


Na tuto polévku použiju na porci 200g zeleniny, z čehož je 100g zeleninové polévkové směsi,
  60g červené řepy a zbytek tvoří zelí a petrželka.
Celá porce je brána jako hlavní jídlo.


Mezitím se nám už maso pěkně vaří. Je k němu přidaná směs koření na vývar,
 která se prodává v praktických sáčcích. 
Po uvaření nemusíme jednotlivé kuličky koření lovit z polévky.
Kdo má raději velmi čistý vývar, může během vaření sbírat pěnu.
Mně osobně nevadí, proto jsem jí tam nechala.


Kdy je maso měkké - po cca 2 hodinách vaření na nižší teplotu, přidáme zeleninu.


Vaříme ještě 20 minut a pak můžeme podávat se lžící zakysané smetany.




Komentáře