Pomalu pečené hovězí hrudí v rolovaném pikantním sendviči (Hovězí hrudí recept č.2) - keto /lowcarb recept

Tento recept lze užít dvěmi způsoby, pokud nechcete jíst váš oběd nebo večeři ve formě sendvičové rolky, můžete ho jednoduše přetvořit na salát. V takovém případě stačí listy salátu narthat či nakrájet a ingredience navršit do hlubšího talíře na sebe. Tvarohový dip použijte jako zálivku.

Sendvič snoubí chuť masa, pikantní pomazánku a křupavé listy salátu a rozhodně je poměrně dosti sytý.

Pokud se vám stýská například po plněných tortilách nebo jiném druhu pečiva, tento postup vám umožní si vychutnat vaší rolku bez zbytečných sacharidů navíc a rozhodně si pochutnáte.





Suroviny na jednu porci rolovaného sendviče

  • hovězí hrudí (pomalu pečené) cca 140g v čerstvém stavu
  • římský salát 8-9 listů
  • tvaroh nízkotučný 80-90g (tvaroh z vaničky má 250g a vystačí tak na tři porce)
  • lžíce majonézy
  • česnek v prášku 1 lžička
  • sůl
  • nakládané okurky 3-4 ks
  • nakládané nebo čerstvé papričky jalapenos 6ks
  • salsa - volitelně
  • pečící papír nebo potravinová folie
Recept na pomalu pečené hovězí hrudí najdete zde: recept - odkaz


Upečené maso, které jsme si schovali v ledničce, vyndáme ven 
a necháme ho cca půl hodiny při pokojové teplotě.


Připravíme si ingredience jako jsou okurky a jalapenos.
A pokrájíme je na mé kousky, které vmícháme do tvarohového dipu.



Dále přidáme koření - česnek, sůl, a lžíci majonézy, 
vše důkladně promícháme a necháme chvilku odstát, aby se propojily chutě.



Otrháme přiměřené množství listů římského salátu a důkladně ho vypereme a osušíme.


Maso nakrájíme na jemné plátky.


Připravíme si pečící papír nebo potravinovou folii.


Pokládáme na ní vrsty římského salátu, vždy různými směry.


Na salát dáme připravený tvarohový dip.


Na něj rozložíme maso.


Maso ještě můžeme dozdobit dalšími papričkami a například salsou.


Opatrně zamotáme.


Dobrou chuť!






Komentáře