Lednové keto obědy - inspirace

Co obědvat?

Obecné doporučení při držení keto/lowcarb diety zní bílkovny, tuky a malé množství sacharidů, přičemž výhodné je čerpat sacharidy ze zeleniny, která má v sobě vitamíny a vlákninu.
Jako zdroj bílkovin doporučuji maso, ryby a vejce, pokud jste vegetariáni je situace značně složitější.
Tuky se částečně nacházejí přímo v mase a nebo je doplňujeme pomocí olejů - rostliných nebo živočišných jako je máslo, sádlo atd.
Ideálně bychom si měli vybírat potraviny vždy čerstvé, předem nezpracované, ale ne vždy je to z různých důvodů možné.

Pečený losos, květáková rýže a pečené kapustičky v horkovzdušné fritéze.




Vepřové nudličky z kotlety, olivový olej, cibule, česnek, 1 rajče, 1/2 červené papriky, lžička rajského protlaku, 2 lžíce zakysané smetany.


Masové kuličky (švédské kuličky mražené), rajčatová omáčka hotová, cuketové nudle, sýr.
Tady je vidět, že jsem spěchala a oběd je víceméně z polotovarů.


Kuřecí prsa a kuřecí jatýrka jako špíz s červenou cibulí a pečená růžičková kapusta.


Pečené kuře na kořenové zelenině spolu s česnekem a cuketou.


Ketoburger - ledový salát, avokádová majonéza, sýr a hamburger - 150g čerstvého mletého masa upečeného v horkovzdušné fritéze.


Vepřové špízky a pod tím schovaný řecký salát s feta sýrem, rajčaty a okurkou tzv. Šopský.


Cuketové nudle, krůtí nudličky a sýrová omáčka, strouhaný sýr.


Vepřové nudličky z kotlety, květákové růžičky a mexická zeleninová směs Sombréro, sýr.



Kuřecí medailonky, žampiony a květáková rýže.


 

Komentáře