Vepřové nudličky se zeleninou a květákovou rýží - recept
Dnes si představíme recept na vepřové nudličky s květákovou rýží a několik jeho variant.
Recept není složitý a zvládne ho i začátečník.
Suroviny:
- vepřové maso libové (kuřecí prsa)
- květák nebo hotová květáková rýže mražená
- koření na čínu - hotová směs
- olej
- zelenina - mražená asijská směs
- sezamová semínka (volitelné)
- olej z pražených sezamových semínek
Postup:
Pokud máme předpřipravenou mraženou květákovou rýži dáme ji do mísy lehce osolíme a vložíme ji do mikrovné trouby zhruba na 5 minut výkon 600-800 W. V polovině doby doporučuji promíchat.
Popřípadě nastrouháme nebo nakrouháme květákové růžičky najemno a mírně osolíme. Dále připravujeme podobně jako mraženou rýži.
Alternativou je smažit rýži v hlubší pánvi a pak ji chvilku nechat dojít přikrytou pokličkou.
Připravíme si zeleninu. Krátce ji osmažíme, tak aby zůstala ještě křupavá a pěkně barevná.
Zeleninu přidáme ke květákové rýži.
Přitom si nakrájíme vepřové maso na nudličky a přendáme na pánev s olejem po zelenině.
Maso vložíme do rozpálené pánve a zprudka opečeme a přidáme koření na čínu.
Na talíř dáme rýži se zeleninou a přidáme masové nudličky a přelijeme ochuceným olejem z pánve.
Zakápneme sezamovým olejem.
Možno posypat i sezamovými semínky, které jsem bohužel zrovna neměla. Jídlo tím získá větší autentičnost. Nebo můžete posypat čerstvou jarní cibulkou, koriandrem či petrželkou.
Dobrou chuť!
Zde je ještě ukázka dalších možností.
Místo vepřových nudliček použijeme kuřecí maso.
Můžeme vynechat "teplou zeleninu" a přidat čerstvou bokem.
Komentáře
Okomentovat