Recept - rozlítané grilované papriky s mletým masem, zeleninou a konjakovou rýží
Některé recepty vznikají náhodou a jsem ráda, že si je teď mám kam poznamenat.
Původní myšlenka byla - mám v ledničce porci mletého masa, konjakovou rýži a bílou papriku, co si udělat plněné pariky?
Pak jsem přemýšlela nad tím, že se nemám úplně chuť na omáčku, tak jsem se rozhodla, že papriky pouze rozříznu a naplním a zapeču.
Potom jsem si vyndala papriky z ledničky a zjistila jsem, že jsou velmi dlouhé a úzké a že tyhle rozhodně půjdou naplnit velmi obtížně. Tak co rychle teď? Improvizace.
Mleté maso už se smaží na pánvi v trošce oleje.
Rychle připravuji rýži - nastěstí stačí jen pořádně propláchnout.
Hotovo.
Krájím zeleninu - papriky jsem přepůlila a načtvrtila, polila olejem a osolila a šup s nimi do horkovzdušné fritézy jako do grilu - na 200°C a nakonec na 10 minut (6 +4 přidané).
Fotku jsem bohužel zapomněla udělat.
Zbytek zeleniny - cibulková nať, rajče a 5 malinkých žampionů.
Šup s tím na pánev a chvilku péct. Přidala jsem směs koření na gyros.
Přiznám, první co mi padlo pod ruku, ale povedlo se, k chuti sedlo.
A teď už jen prohřát s konjak rýží. (1/2 balení postačí).
A servírujeme i s grilovanou paprikou.
Suroviny:
- mleté maso (1 porce cca 100g)
- 2 bílé papriky
- 1 rajče
- 5 žampionů
- 2 lžíce oleje
- 1/2 balení konjakové rýže
- koření dle vašeho výběru
- sůl
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat