Recept - rozlítané grilované papriky s mletým masem, zeleninou a konjakovou rýží

 


Některé recepty vznikají náhodou a jsem ráda, že si je teď mám kam poznamenat.

Původní myšlenka byla - mám v ledničce porci mletého masa, konjakovou rýži a bílou papriku, co si udělat plněné pariky?

Pak jsem přemýšlela nad tím, že se nemám úplně chuť na omáčku, tak jsem se rozhodla, že papriky pouze rozříznu a naplním a zapeču. 

Potom jsem si vyndala papriky z ledničky a zjistila jsem, že jsou velmi dlouhé a úzké a že tyhle rozhodně půjdou naplnit velmi obtížně. Tak co rychle teď? Improvizace. 


Mleté maso už se smaží na pánvi v trošce oleje.
Rychle připravuji rýži - nastěstí stačí jen pořádně propláchnout.


Hotovo.


Krájím zeleninu - papriky jsem přepůlila a načtvrtila, polila olejem a osolila a šup s nimi do horkovzdušné fritézy jako do grilu - na 200°C a nakonec na 10 minut (6 +4 přidané).
Fotku jsem bohužel zapomněla udělat.
Zbytek zeleniny - cibulková nať, rajče a 5 malinkých žampionů.


Šup s tím na pánev a chvilku péct. Přidala jsem směs koření na gyros.
 Přiznám, první co mi padlo pod ruku, ale povedlo se, k chuti sedlo.


A teď už jen prohřát s konjak rýží. (1/2 balení postačí).


A servírujeme i s grilovanou paprikou.



Rozlítané grilované papriky s mletým masem, zeleninou a konjak rýží.  

Suroviny:
  • mleté maso (1 porce cca 100g)
  • 2 bílé papriky
  • 1 rajče
  • 5 žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 balení konjakové rýže
  • koření dle vašeho výběru
  • sůl
Dobrou chuť

Komentáře