Recept - zapečený květák - rychle a chutně

 


Suroviny :

  • květák
  • mleté maso (masové koule)
  • strouhaný sýr
  • kečup bez přidaného cukru nebo protlak
  • olej
  • koření
Postup

Začneme s olejem - já používám ten ve spreji, lépe se dávkuje a vymažeme formu.


Dáme první vrstvu - květák 


Druhá vrstva masové koule (zmrzlé), ale možno použít i pouze ochucené mleté maso, šunku, vařené nebo pečené kuřecí maso nebo pro vegetariány třeba jen houby.


Další vrstva květáku - o něco slabší.


Kečup nebo rajský protlak.


Stačí menší vrstva.


Zasypeme strouhaným sýrem - já jsem použila čedar a trochu parmezánu.


Pokud máme předvařený květák, můžeme zapékat i kratší dobu. Já použila čerstvý,
 takže jsem pekla 30 minut na 175°C.


Dobrou chuť!

Komentáře