Recept - zapečený květák - rychle a chutně
Suroviny :
- květák
- mleté maso (masové koule)
- strouhaný sýr
- kečup bez přidaného cukru nebo protlak
- olej
- koření
Postup
Začneme s olejem - já používám ten ve spreji, lépe se dávkuje a vymažeme formu.
Dáme první vrstvu - květák
Druhá vrstva masové koule (zmrzlé), ale možno použít i pouze ochucené mleté maso, šunku, vařené nebo pečené kuřecí maso nebo pro vegetariány třeba jen houby.
Další vrstva květáku - o něco slabší.
Kečup nebo rajský protlak.
Stačí menší vrstva.
Zasypeme strouhaným sýrem - já jsem použila čedar a trochu parmezánu.
Pokud máme předvařený květák, můžeme zapékat i kratší dobu. Já použila čerstvý,
takže jsem pekla 30 minut na 175°C.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat