Recept - keto - ketoburger

Hamburger je populární pokrm, který se skládá z grilovaného mletého hovězího masa vloženého do kulatého kousku pečiva (bun). Hamburger může být obvykle doplněn různými přísadami, jako jsou například sýr, zelenina, cibule, slanina, omáčky a další koření.

Při přípravě hamburgeru se nejprve vybere kvalitní mleté hovězí maso a formuje se do kulatých burgerů o velikosti asi 8-10 cm v průměru. Ty se poté grilují nebo smaží na pánvi, dokud nejsou zlatavě hnědé a pevné na dotek. Bulky se obvykle také opečou na grilu nebo v troubě, aby získaly křupavou texturu.

Hotové burgery se poté vkládají mezi rozhrojené hamburgrové bulky a mohou být doplněny různými přísadami, jako jsou sýr, rajčata, cibule, salát, okurky a omáčky podle chuti. Hamburger se obvykle servíruje s bramborovými hranolkami nebo jinými přílohami, jako jsou například saláty.

Ketoburger je zvláštní variantou, kdy obal "bulku" nahradíme méně sacharidovou formou. Já používám ledový nebo římský salát.




Suroviny pro dvě osoby:

  • kvalitní mleté hovězí maso 300g
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
  • majonéza
  • pikantní omáčka
  • ledový salát
  • rukola
  • jarní cibulka
Základem dobrého hamburgeru je bezpochyby kvalitní mleté maso.
Narozdíl od českého karbanátku nedoplňujeme maso přísadami jako jsou vajíčka, strouhanka atd.
Jen na povrchu osolíme a opepříme.
Já jsem k přípravě použila osvědčenou horkovzdušnou troubu. 
200°C a nejprve 7 minut pečení. Pak jsem přidala na tenko nakrájený parmezán
 a pekla jsem ještě 3 minuty.
Délka pečení se odvíjí od vašich zvyklostí, někdo má rád maso méně propečené
někdo naopak více.


Mezitím jsme připravila salátovou housku nebo bulku.
A ozdobila jsem ji rukolou, jarní cibulkou a pikantní majonézou.
Tady se samozřejmě fantasii meze nekladou.
Jen pozor na obsah sacharidů v různých omáčkách.


Ketoburger je připraven k zaklopení.


Dobrou chuť!







Komentáře

  1. Já měl verzi s nízkokalorickým chlebem a moc jsem si pochutnal. 🐱

    OdpovědětVymazat

Okomentovat