Recept - keto - zeleninový salát s avokádem a s krevetami na česneku a másle
Krevety jsou drobní korýši, kteří žijí v mořích a sladkovodních nádržích. Jsou oblíbeným mořským plodem a jsou ceněny pro svůj vynikající chuťový profil a vysoký obsah bílkovin.
Existuje mnoho druhů krevet, ale nejčastěji se konzumují různé druhy obecných krevet, jako jsou například tygří krevety, krevety vannamei, červené krevety nebo bambusové krevety. Krevety se často prodávají syrové, vařené nebo krájené na kousky.
Při přípravě krevet se nejprve odstraní krunýř a trávicí trakt, což se obvykle provádí pomocí ostrých nožů a nůžek. Krevety se pak mohou vařit, grilovat, smažit nebo pečení, a to různými způsoby a s různými kořenícími směsmi podle preference. Krevety se mohou servírovat samostatně, jako součást salátů, těstovinových pokrmů, rizot a mnoha dalších jídel.
Suroviny pro 2 osoby:
- krevety 400g mražených (lze použít i již hotové krevety, pak přeskočíme pečení a rovnou je dáme ohřát do česnekového másla)
- 30g másla
- 2-3 stroužky česneku
- ledový salát
- avokádo
- okurka
- rukola
- klíčky mungo
- 3 sušená rajčata (15g)
- olivový olej
Krevetový salát se sušenými rajčátky a avokádem byl vynikající. 😺
OdpovědětVymazat