Recept - keto - pomalu pečená krůta na bylinkách s tuřínem
Krůta je původem z Ameriky a byla domestikována již tisíce let před naším letopočtem starověkými kulturami v oblasti dnešního Mexika. Prvními Evropany, kteří se s krůtou setkali, byli pravděpodobně Španělé v 16. století, kteří ji pak rozšířili po celém světě. Krůta se rychle stala oblíbeným zdrojem masa v Evropě a postupně se vyvinulo mnoho křížených plemen s různými charakteristikami, například s větší váhou nebo lepší kvalitou masa. Dnes je krůta běžně chována v celosvětovém měřítku a je ceněná pro své chutné a zdravé maso.
Krůtí maso je velmi populární i v Evropě a nachází se v mnoha tradičních jídlech a kuchyních. Krůta je velmi výhodná, protože obsahuje méně tuku než hovězí nebo vepřové maso a je bohatá na bílkoviny.
Krůtí maso může být připraveno mnoha způsoby, jako jsou například pečené krůty, krůtí řízky, krůtí plátky a mnoho dalších jídel. Krůtí maso se také často používá jako ingredience v různých pokrmech, jako jsou například saláty, sendviče a těstoviny
- baby krůta cca 3kg 6-8 porcí
- máslo
- tuřín
- svazek jarní cibulky
- palice česneku
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky - rozmarýn, majoránka a tymián
- 1 lžíce oleje na tuřín
- bylinková směs na tuřín
Komentáře
Okomentovat