Recept - keto - pečený pangasius na másle se sýrovou krustou a asijskou zeleninou


Pangasius je sladkovodní ryba, která se často chová v jihoasijských zemích, jako jsou Vietnam, Kambodža nebo Thajsko. Je to ryba s velkou produkcí, která je cenově dostupná a oblíbená po celém světě díky své levné ceně a dobré chuti.

Pangasius má bílé, jemné maso s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin. Je vhodný pro přípravu různých pokrmů, jako jsou například smažené rybí filé, grilovaná ryba nebo rybí polévka. Pangasius může být také použit v sushi nebo jako ingredience pro rybí koláče a nádivky.

Pangasius se někdy kritizuje pro svůj chov, protože v mnoha zemích jsou tyto ryby chovány v intenzivních podmínkách, což může mít negativní dopad na životní prostředí. Pokud si chcete být jisti, že nakupujete ekologický a udržitelný pangasius, hledejte ryby s certifikací ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Suroviny na dvě porce:

  • pangasius 400g
  • malý kousek másla
  • nastrouhaný sýr parmezán
  • koření na ryby (bez soli)
  • sůl
  • olivový olej
  • mražená zeleninová směs 300g
  • sezamoý olej (volitelné)
Připravíme si pekáček a vyložíme ho pečícím papírem a ten pomažeme trochou olivového oleje.
Na ten položíme osolené porce ryby. Pokud máme koření na rybu se solí, už nesolíme.


Vezmeme malý kousek másla a rozehřejeme.


Do másla přidáme koření na ryby a rozmícháme.


Se směsí másla a koření potřeme porce ryby.


Rybu posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Parmezán má tu výhodu, že neobsahuje sacharidy.
Rybu vložíme do trouby a pečeme cca. půl hodiny.


Mezitím si připravíme zeleninovou přílohu.
Dnes jsem se rozhodla pro hotovou mraženou směs Wok Indonesia.
Ale samozřejmě můžete použít jakoukoliv. 
Jen dejte pozor, aby celkový obsah sacharidů nepřekročil Váš denní limit.


Odvážíme si 300g.


A dáme smažit na pánev na trošce olivového oleje.
Mezitím ryba uvolní vodu a já ji obvykle část odeberu a přidám k zelenině.
Až se odpaří, máme prakticky hotovo.
Jako tečku na závěr přidám pár kapek sezamového oleje.


Ryba už je také hotová.
Sýr na povrchu způsobí, že je křupavá.


Dobrou chuť!













Komentáře

Okomentovat