Recept - keto - pečený pangasius na másle se sýrovou krustou a asijskou zeleninou
Pangasius je sladkovodní ryba, která se často chová v jihoasijských zemích, jako jsou Vietnam, Kambodža nebo Thajsko. Je to ryba s velkou produkcí, která je cenově dostupná a oblíbená po celém světě díky své levné ceně a dobré chuti.
Pangasius má bílé, jemné maso s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin. Je vhodný pro přípravu různých pokrmů, jako jsou například smažené rybí filé, grilovaná ryba nebo rybí polévka. Pangasius může být také použit v sushi nebo jako ingredience pro rybí koláče a nádivky.
Pangasius se někdy kritizuje pro svůj chov, protože v mnoha zemích jsou tyto ryby chovány v intenzivních podmínkách, což může mít negativní dopad na životní prostředí. Pokud si chcete být jisti, že nakupujete ekologický a udržitelný pangasius, hledejte ryby s certifikací ASC (Aquaculture Stewardship Council).
Suroviny na dvě porce:
- pangasius 400g
- malý kousek másla
- nastrouhaný sýr parmezán
- koření na ryby (bez soli)
- sůl
- olivový olej
- mražená zeleninová směs 300g
- sezamoý olej (volitelné)
Oboje bylo skvěle ochucené. 😎
OdpovědětVymazat