Recept - keto - kuřecí játra s květákovou rýží se žampiony


 Suroviny na 2 porce:

  • květák 200g
  • žampiony 200g
  • kuřecí jatýrka 350g
  • 4 lžíce oleje
  • jarní cibulka nať (volitelné na ozdobu)
  • sojová omáčka
  • koření pěti vůní
  • kajenský pepř
  • sůl
  • pepř
  • česnek v prášku


Nejprve si hodinu nebo den předem naložíme kuřecí jatýrka.
Játra dočistíme a nakrájíme na menší kousky.
Přidáme koření, lžíci oleje a sojovou omáčku a kajenský pepř.
Dáme do chladu odležet.

Připravíme si květákovou rýži.
 Já už jsem měla hotovou v mrazáku, takže jsem jen odvážila potřebné množství a dala jsem ji na 
3 minuty do misky do mikrovlnky.
Pak si pokrájíme žampiony, nejpeve na plátky a pak na jemné nudličky.
Na pánev dáme dvě lžíce oleje, rozehřejeme a smažíme žampionové nudličky.
 Osolíme, opepříme a přidáme česnekový prášek.
Když jsou žampiony hotové, přidáme květákovou rýži a společne ještě chvilku smažíme.
Přendáme na talíř.


Do pánve přidáme lžíci oleje a dáme tam naložená jatýrka.
Smažíme a mícháme dokud nejsou hotová.


Pak přeložíme na talíř a dozdobíme na jemno pokrájenou natí ze zelené cibulky.
Samozřejmě by se dala použít i patrželka nebo koriandr nebo pažitka.


Dobrou chuť!

Květáková rýže je populární náhrada za klasickou rýži pro ty, kteří preferují zdravější a nízkou sacharidovou stravu. Jedná se o jemně nasekaný květák, který se připravuje podobně jako rýže. Květáková rýže má jemnou chuť a texturu podobnou rýži, ale obsahuje mnohem méně sacharidů a kalorií.

Při přípravě květákové rýže se květák nejprve omyje a odstraní se košťál. Poté se rozdělí na menší kousky a nakrájí na jemné kousky pomocí mixéru nebo struhadla. Následně se květáková rýže krátce orestuje na pánvi a dochutí podle chuti. Květákovou rýži můžete použít jako přílohu k různým jídlům nebo ji můžete použít jako základ pro různé pokrmy, jako jsou například "květákové sushi" nebo "květákové risotto".

Komentáře

  1. To byla úžasná pochoutka. 😎 Kuřecí jatýrka můžu pořád a zejména v této podobě.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky