Recept - kuřecí stehenní řízky na kořenové zelenině
Kuřecí stehenní řízky na kořenové zelenině
Suroviny na 4 porce
- kuřecí stehenní řízky 800g
- kořenová zelenina + cibule 400g
- koření pod svíčkovou (lze nahradit dle chuti)
- sůl
- pepř
- olivový olej
- očistíme zeleninu a nakrájíme jí na malé kousky, přidáme olivový olej, osolíme a opepříme dle chuti. Vložíme do pekáčku, já používám skleněný, ale to není důležité.
2. připravíme si maso. Odřezela jsem přibytečný tuk a rozkrájela ho na menší kusy. Také jsem ho osolila a opepřila. Potom jsem ho položila na zeleninu a přilila jsem menší množství vody a přidala pytlíček s kořením.
3. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C - minimálně hodinu.
4. Po upečení necháme chvilku vychladnout a rozdělíme jednotlivé porce.
Je to snadné a chutné.
Několik tipů na závěr - toto jídlo lze upravit po dopečení na několik způsobů. Zeleninu můžeme rozmixovat nebo propasírovat do formy omáčky a zahustit smetanou a pak podávat s keto-knedlíkem, na který též přidám recept.
Lze samozřejmě péct s různými druhy masa - např. králičím.
Dobrou chuť !
Komentáře
Okomentovat