Recept - kuřecí stehenní řízky na kořenové zelenině

 Kuřecí stehenní řízky na kořenové zelenině

Suroviny na 4 porce

  • kuřecí stehenní řízky 800g
  • kořenová zelenina + cibule 400g
  • koření pod svíčkovou (lze nahradit dle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

  1. očistíme zeleninu a nakrájíme jí na malé kousky, přidáme olivový olej, osolíme a opepříme dle chuti. Vložíme do pekáčku, já používám skleněný, ale to není důležité. 

    2. připravíme si maso. Odřezela jsem přibytečný tuk a rozkrájela ho na menší kusy. Také jsem ho                osolila a opepřila. Potom jsem ho položila na zeleninu a přilila jsem menší množství vody a přidala pytlíček s kořením.


3. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C - minimálně hodinu.


4. Po upečení necháme chvilku vychladnout a rozdělíme jednotlivé porce. 



Je to snadné a chutné. 

Několik tipů na závěr - toto jídlo lze upravit po dopečení na několik způsobů. Zeleninu můžeme rozmixovat nebo propasírovat do formy omáčky a zahustit smetanou a pak podávat s keto-knedlíkem, na který též přidám recept. 
Lze samozřejmě péct s různými druhy masa - např. králičím. 

Dobrou chuť !

Komentáře